Formål

FORMÅL


LEAP workspace blev grundlagt i 2019 med en ambition om at forbedre arbejdsmiljø og trivsel i musiklivet. Vores erfaring fortalte os, at mange unge musikere, sangskrivere, koncertafviklere, PR-folk, projektledere og alt derimellem, oplever at musikbranchen ofte er hård og hensynsløs.
Det påvirker ens sundhed, motivation, arbejdsdygtighed og trivsel, og ansvaret bliver ofte skubbet hen på den enkelte. Det er ikke hverken bæredygtigt eller rimeligt, og derfor arbejder LEAP for at skabe en forandring i branchen.

LEAPs mission er at skabe sundere og mere bæredygtige arbejdsforhold for unge aktører i musikbranchen i Danmark. Dette gøres vha. mobilisering, research, formidling og aktion. Vi har en tilgang med samarbejde, dialog og vidensdeling i fokus, og et udgangspunkt om, at ægte forandring sker i fællesskab. 


LEAP er helt grundlæggende et aktivistisk projekt, som er skabt ud fra en vision, hvor musikbranchen vil være drevet af solidaritet, samarbejde og sundhed. Branchen skal være et sted, hvor alle føler sig velkomne og komfortable, og hvor ens arbejdsliv ikke ender ud i stress og depression, udbrændthed og opgivenhed og nedprioritering af ens privatliv og personlige velvære. LEAP har til formål at arbejde for at opnå de bedst mulige arbejdsforhold og undersøge hvilke tiltag og udfordringer, som skal omfavnes og hvilke tendenser og diskurser, som skal forkastes.

Meget af vores arbejde tager udgangspunkt i begrebet 'prekarisering', som vi beskriver i videoen til højre. 

Musikbranchen er i høj grad prekær, og det påvirker både artister, branchefolk og alle derimellem på deres sundhed og trivsel. 


I LEAP arbejder vi derfor for at finde løsninger og tiltag, som kan imødekomme de udfordringer, der kommer med prekarisering.